Чай и здраве

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КАФЯВАТА ЗАХАР

Много често в България ползваме чая за лекуване на различни болести или профилактика. Билките, които се запарват, съдържат определени съставки, за които се смята, че помагат. Например при простудни заболявания основно се ползват стръкове от мащерка, риган, цветове от иглика или листа от мента. А против кашлица се запарват цветове от черен бъз, корени от иглика или цвят от лопен. Запознайте се с един справочник за билките в България, от които се приготвя чай за добро здраве.

Природата на България предлага голямо разнообразие от билки, които оказват различни влияния върху човешкия организъм. Например лайката има противовъзпалително, анти- септично, болкоуспокояващо, спазмолитично, ранозаздравяващо, успокояващо, потогонно и други действия.

Друго нещо, за което се ползва чаят, е отслабването. Много хора го използват за прочистване на организма и съответно за намаляване на телесната маса. Предлагаме ви рецепта за отслабване с билков чай. Освен това се препоръчва за лечение множество заболявания и дискомфорт. Чаят се приема 2 пъти дневно, като спирането на хранен в този период не е необходим. Чаят се приема до 4 месеца, след което рецептата може да се повтори след една година.

Чаят помага за подобряване на храносмилането. Използват се семена от кориандър. Водата се загрява до кипване, слагат се семена в каната и се заливат с врялата вода. Всичко се смила и прецежда. Това се пие след всяко хранене.

conceiveplus.com

simpsonfs.co.uk
>

argonautica.es

systeme de surveillance ip pas cher sans fil avec talinfo pack camera videosurveillance professionnel talinfo est le meilleur choix pour la sécurité de vos biens et de vos proches, venez comparer nos cameras de surveillance IP