Видове чай

ЗАХАР ИЛИ МЕД?

Има изключително много видове чай. Разнообразието се дължи на наличието на много вариации в различните страни. Класификацията на съвременните видове се определя най-вече от технологиите, използвани за приготвяне на крайния продукт. Така можем да различим черен, оолонг, жълт, зелен и бял чай.  От друга страна можем да разграничим няколко вида чаени продукти- чаени гранули,традиционен, билков и безкофеинов чай.

В Япония традиционен чай е банча. Той се получава при производството на Сенча; той е по-груб, беден на кофеин и богат на танини. Жасмин е може би най-добре познавания овкусен китайски чай. Листата се парфюмират с изключително нежни цветове на жасмин. Тъй като те губят аромата си до 20 часа след бране, се налага да се слагат в чая възможно най-бързо след откъсване. Научете повече за видовете чай.

В България има голямо разнообразие на видове чай, което се дължи и на множеството билки, които служат за приготвянето му. Едни от най-разпространените са от лайка, лавандула, невен, мащерка, мента и роза. Чаят от лайка, например, помага за добър сън и овлажняване на кожата, премахва различни болки в тялото, както и премахва раздразнението и умората в очите. Но той не е подходящ за бременни жени. Научете повече за едни от най-популярните видове чай в България.

gliderollerdoorrepairsadelaide.com.au